Pages

уторак, 28. април 2020.

Čorba od blitve i pirinča



corba od blitve i pirinca, corba od blitve, corba, blitva

Sastojci (mjera za 8 tanjira): 500 gr blitve, 2 paradajza, 3 čena bijelog luka, šoljica pirinča (150ml šolja), paradajz pire (oko pola šoljice), 2-3 lista nane, so

Priprema: Blitvu kratko obariti i isjeckati. Dodati paradajz, pirinač i paradajz pire. Ukoliko nemate paradajz, dodajte malo više paradajz pirea. Naliti vodom dok ne dobijete željenu gustinu. Meni je obično oko 1.5 l vode dovoljno. Na kašiku masti kratko propržiti bijeli luk i dodati kašiku brašna, kako bi se napravila zaprška. Zapršku dodati vodi sa povrćem. Kuvati dok se ne skuva pirinač. Na kraju dodati nanu i dobro posoliti. 
Ja ovu čorbu gotovo uvijek pravim za 2 dana. Ukoliko jedete čorbicu sjutradan, u frizideru će se zgusnuti zbog pirinča, pa samo kada je budete podgrijavali nalijte sa još malo vode i dosolite.

Нема коментара:

Постави коментар