Pages

среда, 8. јул 2020.

Kolač sa voćem i jogurtom



kolac sa vocem i jogurtom, stari kolac sa vocem

Sastojcikoristi se čaša od 300 ml : 3 jaja, 1.5 šolja šećera, vanilin šećer, 1/2 šolje ulja, 1 šolja jogurta, 2.5 šolje brašna, prašak za pecivo , oko 500 gr voća po želji, po želji šećer u prahu ili cimet

Priprema: Umutiti bjelanca sa  1 šoljom šećera i sa vanilin šećerom, pa dodati žumanca i još malo mutiti. Kada se dobila lijepa smjesa, doda se ulje i muti se još malo. Zatim dodati jogurt, brašno i prašak za pecivo. Sve to polako promutiti, da smjesa ne bi splasnula.
Pripremiti voće i dodati preostali šećer. Ukoliko je voće zamrzavano, dobro ga ocijediti. Količina šećera koja se dodaje na voće zavisi i od toga koliko je samo voće slatko. Ukoliko je voće slađe, možete smanjiti šećer, ili, u suprotnom, možete povećati količinu šećera.
Smjesu za kolač koju ste zamutili stavite da se peče jedno 5 min na 180 stepeni. Nakon toga po njoj posuti pripremljeno voće (tako će voće ostati po vrhu kolača) i peći sve dok lijepo ne porumeni (oko 30 - 40 minuta). Kada je ispečen kolač, sačekati da se prohladi,  kako biste ga rezali, pa ga, po želji, posuti šećerom u prahu i cimetom.


kolac sa vocem i jogurtom, stari kolac sa vocem


Нема коментара:

Постави коментар