Pages

четвртак, 20. август 2020.

Kuvani pirinač sa morskim plodovima



morski plodovi, pirinac sa morskim plodovima, morski plodovi sa pirincem

Sastojci (mjere su za 3 osobe): 1 manja glavica crnog luka, oko 450 gr morskih plodova (ja sam koristila zamrznuti koktel), 2 šoljice pirinča (šoljica je od 150ml), malo peršuna, 2 šoljice paradajz pirea, 3 šoljice vode, malo origana, prstohvat tucane ljute paprike, biber, so

Priprema: Na malo ulja propržiti crni luk dok ne omekša. Dodati morske plodove (ne morate ih odmrzavati) i propržiti sve zajedno jedno 5 minuta. Dodati pirinač i naliti paradajz pireom i vodom. Kuvati dok pirinač nije skuvan i paziti da se ne prekuva (kod mene je to nekih 20ak minuta, ili malo više, na jačini 7 od 9). Tokom kuvanja obavezno miješati, da ne zagori. Ukoliko je potrebno, dodati još malo vode. Na kraju dodati začine i sve izmiješati.

Original možete naći ovdje.

Нема коментара:

Постави коментар