Pages

субота, 1. август 2020.

Đuveč sa mesom

djuvec, djuvec sa mesom

Sastojci (mjera za 4 osobe): 4 šnicle svinjskog vrata, 500 gr smrznutog povrća za đuveč, 800 gr krompira, 1 crni luk, 2 čena bijelog luka, 150 gr pirinča, 100 ml paradajz pirea, 1 kocka od povrća (10 gr), mast, peršun, so, biber

djuvec

Priprema: Na malo masti propržiti šnicle, po jedno 3min sa obije strane. Šnicle izvaditi iz tiganja, a na ostatku masti propržiti crni luk, dok ne omekša. Dodati bijeli luk usitnjen kroz presu (ili sitno nasjeckan), povrće koje ste prethodno odmrzli, peršun i pirinač i tako kratko pržiti na srednjoj temperaturi(oko 5 min). Nakon toga, dodati krompir rezan na krupnije kolutove i naliti sa pola litra vode i ubaciti kocku od povrća. Sada sve miješati, kako bi se kocka istopila. Miješa se dok povrće ne omekša, jedno 5-10 min (krompir ce ostati tvrd). Nakon toga, naliti paradajz pireom, pa sve promiješati i staviti u pleh. U pleh ubaciti i meso, tako da malo tone u vodi. To od prilike treba da izgleda kao na slici.


djuvec


Kod mene se peče pod folijom na 220 stepeni jedno 30min. Zatim, maknem foliju i pečem jedno 20 - 30 min na 200 stepeni. Pazite da ne presušite đuveč pečenjem, treba da ostane sočan. Ne miješati tokom pečenja. 

Нема коментара:

Постави коментар