Pages

недеља, 8. новембар 2020.

Musaka

 




Sastojci: oko 1kg krompira, 350 gr mljevenog mesa, 2-3 manje glavice crnog luka, 3 šargarepe, 2 jaja, mlijeko, so , biber

Priprema: Na teflonskom tiganju prodinstati meso, tako da nigdje ne bude krvavo (ako se meso lijepi, dodajte malo vode). Dodati isjeckani luk i narendanu šargarepu, pa sve dinstati na srednjoj temperaturi dok luk ne omekša, povremeno miješajući da ne zagori. Posoliti i pobiberiti. U pleh poređati 1 red krompira izrezanog na kolutiće (pa posoliti), pa dodati meso, pa još jedan red krompira i opet posoliti. Peći na 250 stepeni, nekih 30ak minuta. Zatim zaliti umućenim jajima sa mlijekom. Potrebno je toliko mlijeka da musaka ogrezne. Peći jos 30ak minuta. Paziti pred kraj pečenja da ne zagori. Pustiti da se prohladi 10ak minuta, pa služiti.

Нема коментара:

Постави коментар