Pages

четвртак, 10. новембар 2022.

Carska pita

carska pita, spanska pita, proja


Sastojci:

Koristi se čaša od 200 ml


6 jaja

360 gr kisjelog mlijeka (2 čašice)

3/4 čaše ulja

2 ipo čaše brašna

prašak za pecivo

200 gr fete

100 gr kisjelih krastavaca

100 gr suvlje pečenice ili suvog vrata

1 barena crvena paprika (ne mora)


Priprema:

Fetu izgnječiti viljuškom, a krastavce, pečenicu i papriku isjeckati. Sve zajedno spojiti.

Umutiti mikserom pjenasto bjelanca, uz postepeno dodavanje žumanaca. Dodati kisjelo mlijeko i ulje, pa još malo promutiti mikserom. Dodavati postepeno brašno i prašak za pecivo i miješati polako spatulom. 

Dodati prethodno pripremljenu masu i promutiti još malo polako spatulom.

Smjesu izliti u pleh dimenzija 25x30.

Peći u zagrijanoj rerni, na 190 stepeni, oko pola sata.

Нема коментара:

Постави коментар