Pages

среда, 31. март 2021.

Čokoladni Cheesecake



Sastojci: 

Kora: 150 gr mljevenog keksa, 3 ravne kašike šećera u prahu, 50 gr kakaa, 50 gr putera, 4 kašike mlijeka,


Fil: 400 gr krem sira, 80 gr šećera, 250 gr tamne čokolade , 2 kašike krema , 250 ml mliječne slatke pavlake


Glazura: 150 ml slatke pavlake, 150 gr tamne čokolade


Priprema: 

Za koru je potrebno izmiješati šećer, kakao, keks, otopljeni puter i mlijeko. Smjesu zatim utapkati po dnu kalupa za tortu. Staviti u frižider nekih pola sata da se stegne.

Za fil treba umutiti mikserom krem sir sa šećerom u prahu, pa dodati krem i otopljenu čokoladu. Umutiti mikserom slatku pavlaku, pa sve zajedno pomiješati. Fil rasporediti preko torte. Tortu treba ohladiti toliko da se lijepo stegne fil, pa preliti glazurom. 

Glazura se pravi tako što se zagrije slatka pavlaka i u njoj se otopi čokolada. Slatka pavlaka ne treba da proključa.

Prije služenja dobro ohladiti, najbolje preko noći.  

Нема коментара:

Постави коментар