недеља, 11. октобар 2020.

Oblande (crno - bijele)

Ovo je recept za jedne brze, kremaste i jako fine oblande. Prave se od svježih jaja.


oblande


Sastojci: 

Crni fil: 8 bjelanaca,10 kašika šećera, 2 vanilice, 2 kašike kakaoa, 200 gr mljevene plazme, 150 gr mljevenih oraha, 5 kašika mlijeka

Bijeli fil: 8 žumanaca, 10 kašika šećera u prahu, 5 vanilica, 1 margarin


Priprema: 

Mutiti bjelanca sa šećerom i vanilin šećerom, dok bjelanca ne budu čvrsta i dok se šećer ne istopi, tako da se ne osjeća kroz bjelanca. Pažljivo dodati kakao, mljevenu plazmu i mljevene orahe i umiješati kašikom. Na kraju, dodati malo mlijeka, kako ne bi bilo pregusto.
Za bijeli fil, mutiti žumanca sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, dok se šećer ne istopi. Umutiti margarin, pa ga dodati žumancima.
Prvu koru mazati sa polovinom crnog fila, drugu sa polovinom bijelog, isto tako treću i četvrtu. Poslednja kora se ne maže.

Нема коментара:

Постави коментар