недеља, 24. мај 2020.

Blitva sa krompirom na dalmatinski način

blitva na dalmatinski, blitva, blitva sa krompirom

Sastojci (mjera za 3 osobe): 800 gr blitve, 3 srednja krompira, 2-3 čena bijelog luka, ulje, so

Priprema: Blitvu kratko obariti (prije toga oprati i ukloniti peteljke). Kada je blitva obarena dobro je iscijediti, isjeckati i posoliti. U medjuvremenu obatriti krompir isjeckan na kockice. Kada je krompir obaren, pomijesa se sa blitvom, doda se sitno sjeckan bijeli luk (najbolje je ako imate presu za luk, jer tako luk bolje pusti sok) i malo ulja. Promiješati sve i malo ugnječiti viljuškom kako bi se krompir što više usitnio i povezao sa blitvom, da bi se dobila homogena masa. Sve ovo vratiti na ploču na par minuta, neprestano miješajući da ne zagori, kako bi isparila voda, u slučaju da je ostala.


Нема коментара:

Постави коментар