Sastojci:
Peku se 3 kore od po: 5 jaja, 150 gr kisele pavlake, 5 kašika brasna, 8 gr praška za pecivo, malo soli, ajvar po želji ( u 1. i 3. koru dodala sam i 5 kašika ajvara, kako bih ih obojala)
Za filove: 750 gr kisele pavlake, 750 gr majoneza, 500 gr rendanog trapista, šaka kiselih krastavaca, 5 kuvanih jaja, 100 gr suvog vrata ili pečenice, 100 gr šunkarice
400 gr rendanog trapista za posipanje
Priprema:
Za kore mikserom umtiti pjenasto bjelanca sa malo soli. Dodati žumanca i mutiti još malo. Zatim dodati kiselu pavlaku, brašno i prašak za pecivo (i po želji ajvar) i pažljivo promijesati spatulom. Peći na 200 stepeni, u zagrijanoj rerni. Potrebno je ispeći 3 ovakve kore.
Za filove spojiti majonez, pavlaku i trapist. Podijeliti masu na 3 dijela. U 1. dio dodati sjeckana kuvana jaja i sjeckane kisele krastavce. U drugi dio dodajte sjeckani vrat, a u treci dio dodati sjeckanu šunkaricu.
Prvu koru premazati prvim filom, drugu drugim, treću trećim, odozgo posuti rendanim trapistom. Ova torta je jako bogata i izdašna, ja sam je pravila u plehu od rerne (dimenzije oko 36x30), a vi možete smanjiti mjere.
Originalni recept nalazi se ovdje.
Нема коментара:
Постави коментар