Priprema: U šerpu sipati vodu, margarin, šećer i so, pa staviti da se kuva. Kada provri, dodati brašno i miješati dok se ne dobije homogena masa. Ostaviti da se prohladi. Nakon toga, dodavati posepeno umućena jaja, neprestano muteći mikserom.
Kada je masa postala ujednačena, pomoću šprica vaditi tijesto na pleh, koji je prethodno obložen pek papirom. Krofnice ne stavljati preblizu, jer će narasti.
Rernu zagrijati na 200 stepeni i peći 20ak minuta, pa nakon toga na 180 stepeni 10-15 minuta. Za vrijeme pečenja rerna se nikako ne smije otvarati.
Tek kada se krofnice ohlade, rezati ih na pola i puniti kremom i šlagom.
Za kremu, u malo hladnog mlijeka razmutiti žumanca i gustin, a ostalo mlijeko, šećer i vanilin šećer staviti da se kuva. Kada prokuva, dodati razmućenu smjesu sa gustinom i mutiti mikserom dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodati margarin i aromu vanile i sve dobro promutiti mikserom.
Posebno umutiti šlag krem od vanile, sa šećerom i mlijekom.
Krofnice puniti pomoću šprica kremom i šlagom, i nakon toga, posuti šećerom u prahu.
Originalni recept nalazi se ovdje.
Нема коментара:
Постави коментар