Priprema: U tiganj staviti kašiku masti i malo ulja, da se ugrije. Dodati krmenadle i propržiti kratko, dok ne porumene. Zatim postepeno dodavati toplu vodu (trebaće oko 150ml vode) i tako dinstati dok meso lijepo ne omekša i dok ne nestane voda iz tiganja. Ukoliko je potrebno, dodati još malo vode. Kada je meso dinstano, maći ga iz tiganja i posoliti. U tiganju, na malo ulja, propržiti luk, dok ne porumeni. Dodati pirinač i sve zajedno propržiti svega par minuta. Posoliti.
Po dnu pleha rasporediti jednu polovinu pirinča, pa preko njega staviti krmenadle, a onda preko njih staviti drugu polovinu pirinča. (Obično kada ovo pravim radnim danima, napravim uveče, pa sjutradan samo nalijem vodom i malo promiješam i stavim tako da se peče, kako bi što prije bilo gotovo). Polako naliti vodom, pazeći da pirinač ne sklizne sa mesa. Jako je bitno znati da na 1 šolju pirinča idu 2.5 šolje vode. Pa ako ste stavili 2 šolje pirinča, nalijte sa 5 šolja vode.
Peći bez folije. U mojoj rerni se peče oko sat vremena (50ak minuta na 200 stepeni i 10ak na 220, da se malo zapeče pirinač).
петак, 24. април 2020.
Krmenadla sa pirinčem
Sastojci (za 2 osobe): 2 krmenadle (mozete koristiti i svinjski vrat umjesto krmenadle), 1 glavica crnog luka, 2 šoljice pirinča (šoljica od 150ml), kašika masti, malo ulja, so
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар