среда, 23. септембар 2020.

Naopaki kolač sa jabukama i pudingom



Naopaki kolac sa jabukama i pudingom, kolac sa jabukama

Sastojci:

Za koru: 1 kg jabuka, 5 jaja, 3 kašike vode, 120 gr šećera, 150 gr brašna, 1/2 praška za pecivo

Za fil: 700 ml mlijeka, 100 gr šećera, 3 vanilice, malo arome od vanile, 2 pudinga od vanile, 200 ml slatke pavlake, 1 želatin

malo mljevenih oraha za posipanje                         
         

Priprema: Staviti 600 ml mlijeka sa šećerom i vanilin šećerom da se grije, pa kada je spremno, ubaciti puding koji ste prethodno razmutili sa ostatkom mlijeka. Kada je skuvan, dodajte par kapi arome vanile. Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice, pa ga otopite sa 2 kšike vode i dodajte pudingu. Kada se puding prohladi dodajte umućenu slatku pavlaku. Staviti u frižider da se hladi.

Jabuke ogulite, pa ih isijecite na kolutiće (ukoliko više volite, možete ih i izrendati). Rasporediti ih po pek papiru (slobodno ih možete slagati u 2 reda, ako ne može da stane sve) i staviti da se peku 10ak minuta na 170 stepeni. Dok se jabuke peku, zamutite koru od jaja sa šećerom i vodom, brašna i praška za pecivo. Pospite preko jabuka i vratite da se peče još 30ak minuta. Kada se kora prohladi, izvadite je iz pleha naopako. To treba da izgleda kao na slici. 




Na kraju, premazati stegnutim pudingom i posuti mljevenim orasima. Služiti dobro ohlađeno.

Нема коментара:

Постави коментар