субота, 24. октобар 2020.

Bečke šnicle

 

becka snicla, pohovana snicla


Sastojci: teleći but, jaja, brašno, prezla, so

Priprema: Meso se reže kao leptir (kada  krenete da izrežete prvu šniclu, nemojte izrezati do kraja, nego ostavite malo spojeno sa ostatkom mesa, a tek kada budete drugu rezali - režite do kraja, na ovaj način dobijate 1 veliku leptir šniclu). Meso izlupati tucnjem i posoliti. 

Jaje razmutiti viljuškom - ne mutiti previše, neka se vidi razlika izmedju bjelanceta i žumanceta. Šnicle provući kroz brašno, tako da cijela šnicla bude pokrivena. Zatim ih dobro umočiti u jaja, pa provući kroz prezle. Veoma je važno da se prezle ne utapkavaju, nego da se šnicla samo provlači kroz njih. Pržiti kratko u zagrijanom ulju, do zlatne boje

Нема коментара:

Постави коментар