Sastojci: 500 gr kora za pitu; fil: 2 jaja, 2 kašike griza, 80 ml ulja, 300 ml jogurta, 500 gr sitnog sira so; premazivanje: 1 jaje, 1 kašika kisele pavlake, susam, kim
Priprema: Od ove mjere prave se 3 rolata, pa odvojite za svaki rolat po jednu trećinu kora. U mom pakovanju bilo je 15 kora, pa je svaki rolat imao po 5. Sve sastojke za fil pomiješajte. Štapnim mikserom izmiksajte masu, kako bi se lakše razmazivala po korama. Filujte 1 po jednu koru, dok ne završite svih 5. Uvijte u rolat. Uradite tako i za preostala 2 rolata.
Svaki rolat pojedinačno obmotajte providnom folijom i stavite u zamrzivač kako bi se malo stvrdnuo i lakse rezao.
Narezane kolutiće premazati umućenim jajetom sa pavlakom i posuti susamom i kimom. Peći na 200 stepeni nekih 30min.
Rolatići su veoma pogodni jer ih možete držati u zamrzavaču, pa ih vaditi po potrebi.
Ako je dugo stojao u zamrzivaču, rolat ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi oko 30 min, pa ga onda rezati i premazivati.
Нема коментара:
Постави коментар