Sastojci:
Za koru:
6 jaja
prstohvat soli
100 gr šećera
1 vanilin šećer
200 gr brašna
1/2 praška za pecivo
Za preliv:
400 gr zaslađenog kondenzovanog mlijeka
250 ml mliječne slatke pavlake (36% m.m.)
600 ml mlijeka (2,8% m.m.)
karamel
Pripema:
Umutiti bjelanca sa šećerom, pa dodavati jedno po jedno žumance i mutiti. Dodati prosijano brašno i prašak za pecivo i miješati polako, žicom, ne mikserom.
Prebaciti masu u podmazan i pobrašnjen pleh dimenzija oko 32x22. Peći na 180 stepeni, u zagrijanoj rerni, oko 20 minuta.
U posudi izmiješati mlijeka žicom. Biskvit izvaditi iz rerne i ostaviti 2-3 minuta da se tek malo prohladi, pa ga dobro izbockati čačkalicom i polako ga prelivati prelivom, pomoću kutlače.
Pustiti da se prohladi malo na sobnoj temperaturi, pa ga staviti u frižider.
Kada se prohladio, preliti karamelom.
Original recept.
Нема коментара:
Постави коментар