Sastojci: 150 gr čokolade sa najmanje 50% kakaa, 50 gr nutele, 50 gr slatke pavlake, 15 lješnika, 2 kašike ulja. Ovo je mjera za 24 praline, a ja najčešće pravim duplu mjeru.
Priprema: Čokoladu rastopiti sa uljem, na nizoj temperaturi, pazeći da ne zagori. Silikonskom četkicom premazati kalupe. Bitno je da se kalup premaze svuda, ali i to da sloj čokolade bude sto tanji, kako bi stalo sto više punjenja. Nakon premazivanja kalupa, ubacite ga na kratko u frizider, pa postupak ponovite još 2 puta.
(Ja obično koristim 4 kalupa, pa čim jedan premažem, ubacim ga u frižider, i dok završim preostala 3, ovaj 1. je opet spreman za sledeći sloj mazanja.)
Lješnike propržite i ogulite koricu. Sameljite na krupnije komadiće i pomiješajte sa otopljenom nutelom i umućenom slatkom pavlakom. Punite praline, ali ne baš do samog vrha, jer nakon punjenja, praline morate zatvoriti preostalom čokoladom.
Dobro ohladiti, pa vaditi iz kalupa.
Нема коментара:
Постави коментар